Light and Dark Photography

www.light-n-dark.com info@light-n-dark.com, +30 2310 831766, +30 6951 661016 Kontogouri 19, Thessaloniki, Greece

Tuesday, February 28, 2012

Φωτογραφία γάμου: μια σειρά συζητήσεων του οίκου νυφικών Pink Cloud με το Light & Dark studio: Μέρος 1ο



Με αυτό το post ξεκινάμε μια σειρά συζητήσεων σχετικά με τη φωτογραφία και τη φωτογράφιση γάμου, ένα πολύ σημαντικό τομέα της προετοιμασίας του γάμου. Ο Αλέξανδρος Καρίδης, chiefφωτογράφος για το Light and Dark Studio θα μας κατατοπίσει και καθοδηγήσει γύρω από τον αρκετά πολύπλοκο αλλά και συναρπαστικό χώρο της φωτογραφίας γάμου.


Πόσο καιρό πριν πρέπει να «κλείσω» τον φωτογράφο για το γάμο μου; 

Πρώτον, πρέπει να λάβετε υπόψη σας την εποχή που θα παντρευτείτε. Αν ο γάμος σας είναι στις πιο «δημοφιλείς» περιόδους του χρόνου για γάμους, όπως το καλοκαίρι ή κοντά σε κάποια γιορτή, καλό θα ήταν να κλείσετε τον φωτογράφο της αρεσκείας σας 6 με 8 μήνες πριν την ημέρα του γάμου σας. Ακόμα κι αν παντρεύεστε σε περίοδο με λιγότερους γάμους, όπως ο χειμώνας, είναι σημαντικό να κλείσετε τον φωτογράφο σας όσο πιο νωρίς γίνεται αφού ολοκληρώσετε την έρευνά σας. Όπως και να χει, μην αμελήσετε να κλείσετε φωτογράφο γάμου τουλάχιστον 4 μήνες πριν την ημέρα του γάμου σας.


Πως θα είμαι σίγουρη/ος οτι βρήκα τον κατάλληλο για μένα φωτογράφο γάμων;

Όταν επιλέγετε τον φωτογράφο για τον γάμο σας, αποφασίστε βασιζόμενοι σε τουλάχιστον 3 παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να σας αρέσει πολύ η δουλειά του. Βρείτε ένα φωτογράφο του οποίου το στυλ και η ματιά συμβαδίζει με την αισθητική σας, και κάποιον που «διηγείται» την ιστορία του γάμου μέσα από τον φακό του όπως θα θέλατε να τη διηγηθείτε κι εσείς. Αν δεν σας αρέσουν οι φωτογραφίες του για οποιοδήποτε λόγο, τότε μη μπείτε στο κόπο να συνεχίσετε να τον θεωρείτε υποψήφιο φωτογράφο γάμου για τον δικό σας γάμο.

Δεύτερον, σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του φωτογράφου που θα επιλέξετε. Απ’τη στιγμή που ο φωτογράφος γάμου θα είναι μαζί με το ζευγάρι όλη την ημέρα του γάμου (και θα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα!) , θα έχετε πολύ κοντινό interaction με τον φωτογράφο και πριν αλλά και μετά το μυστήριο του γάμου. Θα πρέπει να νοιώθετε άνετα μαζί του. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρέα ακόμα και να είμαστε φίλοι με αυτό τον άνθρωπο ασχέτως με τον γάμο μας; Αν η απάντηση σ’αυτή την ερώτηση είναι «ναι» τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να κλείσετε τον φωτογράφο της αρεσκείας σας.

Τρίτος και σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός. Πόσο θα σας στοιχίσει ο συγκεκριμένος φωτογράφος. Μην αποσυντονίζεστε από τις υψηλές τιμές: το να είναι κάποιος ακριβός δεν σημαίνει οτι είναι και απαραίτητα ποιοτικός. Τα studio με υπερφυσικά υψηλές τιμές συνήθως έχουν και πολύ υψηλά κόστη, λόγω πολλών εργαζομένων. Σ’αυτή τη περίπτωση δεν μπορείτε να διασφαλίσετε τη ποιότητα της φωτογραφίας του γάμου σας γιατί δεν ξέρετε ποιόν ακριβώς θα στείλουν στον γάμο σας. Οπότε, κάντε μια καλή έρευνα αγοράς: μπορεί να βρείτε ειδικές προσφορές και τιμές από φωτογράφους των οποίων η δουλειά θα σας ικανοποιήσει.
Μπορούμε να κάνουμε ¨upgrade” στο πακέτο που θα κλείσουμε μετά τον γάμο;

Πιθανότατα, ναι! Αν κλείσετε ένα πακέτο φωτογραφίας γάμου και αλλάξετε γνώμη πιο μετά, οι περισσότεροι φωτογράφοι γάμου θα χαρούν να σας κάνουν upgrade στο πακέτο που κλείσατε. Παρ’όλα αυτά, ίσως σας κοστίσει κάτι παραπάνω από το να κλείσετε το πακέτο που θέλετε εξ’αρχής. Επίσης, αν στο πακέτο προσθέσετε ψηφιακό album , ο φωτογράφος θα θέλει να το ξέρει πριν το γάμο ώστε να πάρει κάποιες ειδικές λήψεις που θα χρειαστούν για τη δημιουργία του άλμπουμ.



Στο επόμενο post θα καλύψουμε κ άλλες απορίες σχετικά με τη φωτογράφιση γάμου. Όποιος θέλει ας μας στείλει τις ερωτήσεις του για να απευθύνουμε στο Light & Dark Studio!



Special for Pink Cloud Bridal Gawns, Thessaloniki. 

No comments:

Post a Comment